Az ORGANOCO Mindset lovas tréning vagy coaching elméleti háttere

(Ágoston Eszter, tréner és coach, Invention Youth Lead)

Az ORGANOCO lovas foglalkozásokon merőben új, nyitott gondolkodási rendszert mutatunk a fiatalok számára, saját működésünket értelmezzük újra. Sikereink és kudarcaink saját döntéseink és gondolkodásmódunk eredményei. 

Környezetünket legtöbben tőlünk független adottságként értelmezzük. Ez több dolgot is jelent. Jelenti egyrészt, hogy a világ valamilyen és olyan is marad, megváltoztathatatlannak gondoljuk. Másrészt tapasztalataink alá is támaszthatják, hogy a világ olyan, amilyennek látjuk. Pedig ha másmilyennek is láthatnánk a világot, az egészen eltérő és szokatlan tapasztalatokhoz vezethetne. Más lehetőségek tűnnének elérhetőnek, más megoldások működőképesnek, más döntések meghozhatónak. Izgalmas lehetőséget kínál tehát, ha jelenlegi világképünkre úgy gondolunk, mint önkorlátozó és megváltoztatható hiedelmek összességére. Tényleg minden és mindig úgy és csak úgy lehet, ahogyan most látjuk? Hogyan szabadulhatunk ki ezek közül a korlátok közül? Elképzelhető, hogy ezeket a falakat csak azért húztuk  fel, hogy minden ugyanolyan maradjon, amilyen lenni szokott? Hogy semmi se változzon? Hol értelmezhető ebben a rendszerben a döntéseink szabadsága?

Lovas foglalkozásainkon a változásodat támogatjuk. Az új gondolkodási mintázatok gyakorolhatóak. A váltás hatására levethetőek a rutinszerűen alkalmazott, megszokott korlátok és nyitottabbá válhat a személyiség. Ezek a foglalkozások nagyon gyakorlatiasak, azonnal megtapasztalható a legkisebb gondolkodásbeli elmozdulás is.

“Az ORGANOCO ló-asszisztált coaching és tréning szerintem azért különlegesen értékes, mert a vágyaimra, érzéseimre való figyelemre ösztönöz.”

A belső biztonság, ami lehetővé teszi, hogy új képességeink, készségeink nyilvánuljanak meg, központi témája a ló-asszisztált foglalkozásoknak. A változásbiztonság abban támogat, hogy megláthassunk olyan lehetőségeket, amik merőben másak, mint amikre számítottunk. Lehet valami pusztán attól ijesztő, hogy új, és változást hoz. Izgalmas és tanulságos élmény erről tudatosan gondolkodni.

 „Elképesztően jól éreztem magam! Teljesen új megközelítésből kaptam újabb képet önmagamról és a csoporttársaimról. Egyelőre megszólalni is nehéz lenne. Nagyon köszönöm!”

FONTOS! Lovas tréningjeinket és coaching alkalmainkat lovardában tartjuk. Az alkalmak semmiféle erőnléti vagy lovas tudás előfeltétellel nem rendelkeznek. Lovakkal játszunk, ezért olyan cipőben és ruhában javasoljuk a megjelenést, ami nem probléma, ha koszos lesz. De valójában semmi másra nincs hozzá szükség, csak önmagunkra.

Ha kérdésed van keress minket.